Wie zijn wij

Mijn naam is Jo De Groodt geboren te Aalst op 20 november 1963, schorpioen als sterrenbeeld en al 30 jaar overtuigd vegetariër.

Samen met mijn echtgenote Anja en dochter Yara wonen wij te Meerbeke bij Ninove (Oost-Vlaanderen - België).

Dieren hebben altijd al een grote rol gespeeld in ons leven en deze zijn hier dan ook in overvloed aanwezig.

De dieren die we bezitten of bezit hebben zijn; Honden (Boxer, Mechelse herder, Shih Tzu), chinchilla's, cavia's, dwergkonijnen, grasparkieten, hamsters, vijvervissen, aquarium, piranha's, schildpadden, kat .................

Maar mijn grootste passie op dit vlak is het houden en verzorgen van reptielen.

Van in mijn kindertijd was ik in deze wereld gefascineerd, met mijn rubberen laarzen en gewapend met emmer en schepnet ging ik de lokale fauna en flora verkennen.

Dit is dus verder blijven groeien en groeide uit tot een echte passie.

Toen ik huwde moest ik ook deze passie zien de delen met mijn vrouw en het heeft nog een poosje geduurd eer ik haar over de streep kreeg.

Het startsein kwam er met een koppel Wateragamen Physignathus Cocincinus maar daar bleef het uiteraard niet bij. 

Mede door het bezoeken van sites, winkels en beurzen is mijn interesse beginnen groeien in het boeiende en interessante gedrag van de Baardagaam Pogona Vitticeps.

Deze soort heb ik nu ook al een hele tijd in mijn bezit en heb er al hele goede kweekresultaten mee behaald.

Ook zijn we ons verder gaan in verdiepen in de genetica van deze dieren en bijhorende kleurmorphen, zodanig dat we onze collectie hebben uitgebreid en we op deze manier een zo zuivere bloedlijn kunnen aanhouden. 

Het is ons immers gelukt om binnen deze kleurmorphen een eigen lijn te weten kweken namelijk de axanthic.

Daarnaast wou ik een nieuwe uitdaging aangaan en besloot ik mij te verdiepen in de kameleonhoekkopagaam Gonocephalus Chamaeleonthinus. 

Een nieuwe uitdaging, aangezien er hier niets van informatie over te vinden is en deze dieren enkel als wildvang worden aangeboden, leek het mij nuttig om deze dieren te gaan houden, nakweek van te krijgen en er zodanig toch nuttige informatie over te kunnen geven en de wildvang te beperken.

Ondanks de vele tegenslagen met deze soort zijn we blijven volhouden en mede daardoor kunnen we nu met trots zeggen dat we één van de weinigen ter wereld zijn die deze soort met succes kweken.

Ondertussen is onze collectie verder uitgebreid met pijlgifkikkers Dendrobates Auratus "Costa Rica", Dendrobates Leucomelas, Panterkameleon Furcifer Pardalis "Tamatave" Madagascar reuzen daggekko Phelsuma madagascariensis grandis en gestreepte gekko Gekko Vittatus.........deze lijst is natuurlijk een momentopname.

Als slot.

PAJOREP probeert dus te kweken met zijn dieren om in zijn eigen behoefte en op vraag van anderen hun behoeften te voorzien zodat de wildvang en invoer tot een minimum wordt beperkt.

Dit is toch zowat de opzet van iedere terrariaan.

Volg ons op
Jo De Groodt | Maak je eigen badge

Top sites ranking